Supersmaskigt! Perfekt att ha i frysen som små godbitar…
Chokladbotten med kokostosca
Ingredienser:
Chokladbotten
175 g smör
3 dl strösocker, 264 g
1,5 dl kakao, 60 g
½ dl ljus sirap, 70 g
½ krm salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl eller dinkelsikt, 90 g
Kokostosca
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap, 105 g
¾ dl gräddmjölk, 75 g
3 dl strösocker, 264 g
200 g kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C. Ta fram en form på 20×30 cm och lägg i ett bakplåtspapper.
Chokladbotten:
Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör ner 1 ägg i taget och tillsätt sist mjölet.
Fördela smeten i formen och grädda ca 35 minuter i mitten av ugnen. Den ska vara lite kladdig.
Kokostosca:
Smält smör, sirap, gräddmjölk och socker samman i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt kokos och låt alltsammans få ett uppkok.
Fördela smeten över den något avsvalnade kakan och grädda 10 minuter till.
Låt kakan svalna, ta upp kakan med pappret och ställ på ett galler. Skär i mindre bitar och servera till kaffet.
Tagged: Baka, Bakning, Inspiration, lisa stjernholm, recept
Kommentera