Äppelkaka med marsipan och pinjenötter

En fantastisk äppelkaka på flera sätt – kanongod, krämig och lättbakad!

Äppelkaka med marsipan och pinjenötter
Ingredienser 8-10 bitar:
125 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 äpplen
100 g marsipan eller mandelmassa
½ dl pinjenötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. smörj en form ca 24 cm i diameter.
Smält 100 g smör i en kastrull. Ställ åt sidan och rör ner socker, ägg, mjöl och bakpulver. Blanda och häll smeten i formen. Skala och skiva äpplena tunt och lägg ner i smeten. Riv marsipan på grova sidan och strö över kakan. Toppa med pinjenötter.

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min.

Tagged: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*