Chèvrelasagne

Laga en kalasgod gratäng med kryddig lammfärs och chèvrekräm! Ingen pasta  – men med aubergine eller zucchini som matig grönsak blir den mättande och får ett lågt GI.

Chèvrelasagne

Ingredienser 4 portioner:
500 g lammfärs
1 liten lök, hackad
2-3 klyftor vitlök, finhackad eller riven
1 chilifrukt, strimlad
2 msk tomatpuré
2-3 tsk timjan
2 dl köttbuljong
salt och peppar

1 stor aubergine
2 burkar crème fraiche
2oo g chèvre
salt och peppar

Gör så här:
Bryn färsen i en gryta. När färsen fått färg – tillsätt lök och vitlök och låt den få lite färg och börja dofta. Tillsätt chilifrukt, tomatpuré och timjan, rör om. Rör ner buljong och låt röran puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225°C.

Smörj en form eller klä en form med bakplåtspapper. Skiva aubergine i 1 cm tjocka skivor eller slantar.

Tag bort det yttersta på osten och smula den i en skål. Blanda ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ett lager färsröra i botten, fortsätt med aubergine och hälften av ostkrämen. Lägg ett lager till i samma ordning.

Grädda i 30-35 minuter. Låt gärna gratängen stå ca 10 minuter innan servering.

Bjud på en härlig sallad till.

 

 

 

Tagged: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *