Halloncheesecake med kolasås

En av de godaste cheesecakes jag har smakat – en riktig succé!

Somrig halloncheesecake med kolasås

Ingredienser till en 12-bitars tårta

Botten:
1 ½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
Fyllning:
3 ägg
1 ask Philadelphiaost, 200 g
1 1/2 dl matyoghurt
1 dl florsocker
¾ dl hallonsylt
Dekoration:
½ dl hallonsylt
200 g hallon
Kolasås:
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk sirap
1 dl vispgrädde

Gör så här:

Blanda ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten, ca 24 cm. Ställ kallt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
Grädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen.
Blanda ingredienserna till fyllningen, häll smeten i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna helt, gärna över natten.
Bred hallonsylt över ytan och garnera med hallon.

Vid servering: koka kolasåsen i ca 5-10 minuter och ringla den varm över cheesecaken – smaskens!

Kommentar: Använd laktosfria produkter – lika fint resultat!

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *