Kycklingsallad med torkad frukt och quinoa

En vintrig och fyllig sallad med balans av sötma och sälta. Den  innehåller lite av julens torkade frukter och nötter.

Kycklingsallad med torkad frukt och quinoa
Ingredienser 4 portioner:
2 dl quinoa eller bulgur
1 romansallad
3-4 kycklingfiléer
olja att steka kycklingen i
salt och peppar
1 burk kronärtskockshjärtan á 400 g
½ dl torkade dadlar, gärna kärnfria
1 dl torkade tranbär
60 g manchego ost
1 dl mandlar eller pecannötter

Dressing:
2 tsk ljus vinäger
½ msk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl rapsolja

Gör så här:
Koka quinoa enligt beskrivning. Låt svalna.
Strimla och stek kycklingfiléerna. Salta och peppra.
Häll av vattnet från kronärtskockshjärtana. Krama ur mer vätska med lätt hand och dela dem i 2 delar. Skiva ost. Blanda dressing.
Skölj och skär salladen. Fördela salladen i en stor skål och fördela ingredienserna över. Servera ev. quinoan på sidan om eller blanda i den.

Toppa med dressingen.

 

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *