Milanese-soppa på mitt vis

En blandning av Ribollita och Milanesesoppa – jag kokade soppan på det som fanns i kylskåpet. Dubbla gärna receptet så kan det bli en matlåda eller två?

Milanesesoppa
Ingredienser 3-4 portioner:
½ chilifrukt, strimlad
3 vitlöksklyftor, hackad
1 msk olja till stekning
2 msk tomatpuré
4 tomater, i klyftor
1 liten aubergine, tärnad smått
1,2 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl bönor eller kikärtor
2 dl grönkål, grön eller lila, strimlad
salt och peppar

Gör så här:
Kokar du bönor själv, blötlägg de minst 8-12 timmar innan och koka ca 30 minuter eller tills de mjuknat. Läs på förpackningen.
Förbered alla grönsaker.
Fräs vitlök och chili i olja under någon minut. Tillsätt tomatpuré och rör om. Lägg i tomater och aubergine och låt de steka med under lock ca 5 minuter. Tillsätt vatten och buljong.
Låt soppan börja koka och tillsätt bönor och grönkål. Låt soppan koka ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med riven parmesan-eller pecorino och ev. tryffelolja eller annan god olja.

 

Servera gärna med en rustik varm smörgås – lätt smörad skiva surdegsbröd med skinka och lagrad ost. Gratinera ca 15 minuter i 225 C° ugn.

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *