Chèvre-och grönkålspaj med grillad paprika

En pajbotten av kikärtsmjöl ger kryddig och mustig smak – dessutom är den helt glutenfri! Chèvre och grönkål gör den mättande och paprikan sätter fin färg.

Chèvre-och grönkålspaj med grillad paprika
1 pajform, 4-6 bitar

Ingredienser:
3 dl kikärtsmjöl
ev.1 tsk spiskummin
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 st paprika
100 g grönkål
2 tsk msk oliv- eller rapsolja
salt och peppar
200 g chèvre
2 dl oatley imat eller gräddmjölk
2 ägg

Gör så här:
Hacka samman kikärtsmjöl, spiskummin och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25-28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och dela paprikor, lägg dem i en form och pensla med olja. Baka i ugnen ca 30 minuter. Skölj och skär grönkål i strimlor. Tag ut paprikan och flytta dem till ett fat för att svalna. Lägg grönkålen i formen, olja lätt och ställ dem i ugnen ca 20 minuter så kålen får lite färg och sjunker ihop. Blanda äggen med oatley eller gräddmjölk, vispa ihop lätt och krydda med salt och peppar. Skiva chèvren.
Fördela de avsvalnade grönsakerna i pajskalet och lägg på ostskivorna. Häll äggstanningen runt om.
Grädda i mitten av ugnens ca 30 min till osten fått lite färg.
Servera med sallad och annat som passar dig.

Kommentar: En paj som ger bra mättnadskänsla av kikärtsmjöl och grönkål som innehåller mycket fibrer och ger mer att tugga på.

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *