Baguetter med rödlök, örter och solrosfrön

Två generösa baguetter som lätt skivas upp och avnjuts vid måltiden eller som frukostbröd. De innehåller stekt rödlök, franska örter och solrosfrön som ger fin arom.

Baguetter med rödlök och örter

Ingredienser 2 större bröd:
1 dl fibrex
5 dl vatten
50 g jäst+ 1 dl vatten
12 g salt
ca 750 g vetemjöl Special
100 g rödlök
1 msk olja att steka i
100 g solrosfrön
2 tsk franska örter eller timjan
30 g ljus sirap

Gör så här:
Lägg fibrex i blöt 4-12 timmar i 5 dl vatten. Över dagen eller över natten.
Lös upp jäst i ljummet vatten, blanda med det blötlagda fibrex och vatten, vetemjöl och salt. Knåda i maskin tills degen är smidig, ca 10 min.
Under tiden – skala och finhacka löken, stek den i olja tills den är glansig och fått lite färg. Blanda ner lök, örter, solrosfrön och sirap i degen och fortsätt blanda degen smidig. Tillsätt ev. mer mjöl så att degen släpper kanterna. Jäs under bakduk minst 30 min.

Häll upp lösa degen på mjölat bakbord och forma två baguetter. Lägg dem att jäsa på bakpappersklädd plåt under bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Ställ in en skål med vatten på botten av ugnen för ångeffekt. Gräddning ca 30 minuter. Svalna på galler.

 

Källa: Recept inspirerat av Hela Sverige bakar.

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *