Saffranspasta med blomkål, nötter och parmesan

Inspireras av höstens vackra gula toner med en härligt gul och mättande pastarätt med god kål, nötter och lagrad ost – till fest eller vardag!

Saffranspasta med blomkål, nötter och parmesan

Ingredienser 4 portioner:
300 g pasta, glutenfri eller vanlig
600 g blomkål, huvud och blast
1 gul lök
2 klyftor vitlök
ca 3 msk olja, oliv eller raps
0,5 g saffran -1 kuvert
1 dl hackade nötter, ex. hassel- eller pinjenötter
1 litet knippe persilja
färsk oregano
1 dl parmesanost
örtsalt och peppar

Gör så här:
Rosta nötterna i torr medelvarm stekpanna. Ställ åt sidan.
Skölj och skiva blomkålen för hand eller i matberedare. Stek den i olja i omgångar så den mjuknar något och får lite färg. Hacka löken under tiden och stek den med sista omgången blomkål. Blanda ner all blomkål och saffran i stekpanna, riv ner vitlöken och rör om. Salta och peppra. Koka pastan och blanda den med grönsakerna, parmesan och nötter, rör om så allt blir saffransgult.

Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk oregano eller annan örtkrydda.
Servera!

 

Kommentar: Helt vegetarisk men du kan bjuda på kött, kyckling, fisk eller bönor till för att få mer mättnadskänsla. Laga dubbel sats så har du lunchlåda eller middag kommande dag!

Källa: Recept inspirerat av AoM.

Tagged: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *