Ugnsrostade rotsaker med honungsdressing

Hösten inspirerar med alla sina färger – matlagningen kan bli precis lika fin. Här kan man välja de rotsaker som finns hemma eller är godast, man tager vad man haver. Servera som ensamrätt eller som tillbehör!

 

Ugnsrostade grönsaker med honungsdressing

Ingredienser 4 portioner:
2 sötpotatis
3 palsternackor
3 morötter
5 rödbetor
1 blomkålshuvud
3-4 äpplen
2 msk olivolja

Salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C.
Skala och skär alla grönsaker i lite större bitar, utom äpplena. Blanda allt med olivolja i en skål eller bunke så att olja fördelar sig överallt. Häll ut på 2 bakpappersklädda plåtar. Rosta i ugnen ca 25 minuter. Klyfta äpplen under tiden. Fördela dem med grönsakerna och låt dem steka med ytterligare 5 minuter.

Honungsdressing:
0,5 dl honung
1 msk vinäger
0,5 dl vatten
2 st finhackade schalottenlökar
2 dl bladpersilja, packad i mått
7-8 st timjankvistar
salt och peppar

Gör så här:
Smält honungen, vinägern och vattnet i en kastrull. Smaksätt med salt och peppar.
När grönsakerna är bakade, ringla över honungslagen och strö över schalottenlöken, bladpersiljan och timjankvistarna.

Smaklig måltid!

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *