Riktig Chili con Carne

Med inspiration av ett recept från Paul Svensson som har delat med sig av recept på äkta Chili con Carne. Det är riktigt gott och med lite annorlunda smaksättning.

Riktig Chili con Carne
Ingredienser 4 portioner:
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
2 msk olja
1 kg färska tomater eller 3 tetror a´400 g
700 g köttfärs
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
3 lagerblad
2 tsk fänkålsfrö
3 dl rött vin
4-6 dl röda eller svarta bönor, kokta eller konserverade
salt och svartpeppar

Till garnering: 1 kruka koriander

Gör så här:
Finhacka lök, paprika, spansk peppar och vitlök. Stek i en olja i en gryta. Skölj och grovtärna tomater och tillsätt dem. När grönsakerna mjuknat och fått lite färg – blanda ner färsen och rör om tills all färs är tillagad. Krydda och tillsätt rött vin. Rör om och låt grytan börja koka. Sänk värmen och låt puttra några timmar eller minst 30 minuter. Smaka av med ev. mer salt och peppar och blanda ner bönor före servering. Låt grytan sjuda ca 15 minuter. Klipp koriander över och servera.
Bjud gärna på strimlad sallad, gräddfil och ev. guacamole till.

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *