Sallad med chèvre, jordgubbar och pekan

Somrig, fräsch sallad med salta och söta ingredienser.
En snabblagad och lyxig sallad som passar som ett av flera tillbehör under sommaren.

Ingredienser till 4 personer som tillbehör:

200-250 g blandad sallad
½ ask jordgubbar, ca 200 g
200 g chèvre
1 dl rostade saltade pekannötter
Balsamdressing:
½ dl balsamvinäger, vit eller brun
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skölj spenat och slunga den torr. Skölj och dela jordgubbar. Skär bort det yttersta på chèvren och skär/smula den i bitar. Lägg upp spenat på ett vackert fat, fortsätt med jordgubbar och chèvre, smula nötterna över.  Blanda ihop dressingen.

Vid servering – ringla över dressingen.

Kommentar: Variera gärna med blåbär eller hallon.

Smaklig måltid!

Tagged: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *