Grekisk potatissallad

Vi äter för lite potatissallad! I synnerhet sommartid passar det jättebra. Prova den här med en kräm ovanpå istället för ihoprörd med potatisen. Smakar väldigt bra till lammspett eller souvlaki.

Grekisk potatissallad

Ingredienser 4 portioner:

600 g kokt, tärnad potatis
2 dl matyoghurt
0,5 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
ev. finhackad persilja eller mynta till garnering

 

Gör så här:
Koka potatisen och låt den svalna. Tärna den avsvalnade eller tärnade potatisen och lägg i en skål.
Rör ihop yoghurt, majonnäs, vitlök med kryddor och olja. Fördela yoghurten ovanpå potatisen.
Garnera gärna med valda örter vid servering.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *