Asiatisk kålsallad med ingefära och jordnötsdressing

Alla somrar har väl minst ett gott matminne? Det här är en av mina.

En härlig sallad med många smaker och friskt motstånd! Den är mild och krämig. Passar med en fiskburgare av lax eller med stekt kyckling till. Krydda gärna med asiatiska smaker även här.

Ingredienser 4-6 portioner:
6 dl finstrimlad vit- eller rödkål
3 dl grovriven morot
1 röd paprika skuren i mindre bitar
1,5 dl edamamebönor – lättkokta
2 salladslökar, strimlade
1 dl rostade jordnötter, grovhackade
1 kruka koriander, strimlad

Dressing:
3 msk honung
3 msk olja, raps eller annan neutral olja
3 msk risvinäger
1 tsk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk fisksås, asiatisk eller 0,5 tsk salt
1 msk jordnötssmör
0,5 tsk sriracha sås eller motsvarande stark chilisås
1 msk riven ingefära
1-2 klyftor vitlök, rivna

Gör så här:
Förbered alla salladsingredienser i en skål utom jordnötter och koriander. Blanda dressingen och vispa ihop allt. Smaka av. Blanda dressingen i salladen och rör om. Toppa med koriander och jordnötter.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *