Rostad blomkål med nötströssel

Blomkål och nötter passar väldigt bra ihop! Vid nötallergi eller om du föredrar frön så går det lika bra. Rosta dem gärna lite så framträder smaken bättre. Ett gott tillbehör till grillat.
Grilla/rosta gärna blomkålen på grillen. Det tar lite extra tid pga av storleken men blir gott och saftigt!

Rostad blomkål med nötdressing och strössel

Ingredienser 4 portioner:
2 blomkålshuvuden
ev. 2 msk olja att pensla dem med på grillen

Vinägrett:
3 msk valnöts- eller balsamvinäger
3 msk olivolja
0,5 tsk sesamolja, gärna en med kraftig smak
örtsalt och peppar

Strössel:
1 dl blandade nötter eller frön

Gör så här:
Ansa bort bladen som omsluter kålen. Skölj och spar gärna till woken.
Rosta blomkål torr eller lätt oljad på grillen eller i ugnen på 225° C.
den ska få lätt ljusbrun färg och mjukna lite. Det tar ca 20 minuter, ev. något längre.

Blanda dressingen. Grovhacka nötblandningen eller rostade frön.

Lägg upp blomkålen, ev. delad i stora bitar. Häll dressing över och strö över nötter.

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *