Marinerad kycklingfilé med saftig quinoasallad

Genom att toppa quinoan med salsa blir den riktig saftig och välsmakande. Krydda kycklingen med spiskummin och paprika så smakar den underbart till med toner av det mexikanska köket.

Marinerad kycklingfilé

Ingredienser 4 portioner:
600 g kycklingfilé
Marinad:
1 citron, saft och skal av
1 kruka koriander eller en knippa persilja, grovstrimlad
6 msk soja, ca 0,75 dl
3 msk olivolja
3 klyftor vitlök, hackade eller rivna
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin

Gör så här:
Putsa och banka ut kycklingfiléerna för att de ska bli tunnare och grillas snabbare på grillen. Lägg en filé i en plastpåse eller mellan plastfolie på skärbrädan och banka ut några gånger per sida med kavel eller köttbankare. Lägg dem i en plastpåse där du redan blandat marinaden. När all kyckling är bakad, knyt på sen och lägg kycklingen i kylen några timmar eller över natten. Tag ut ca 30 minuter innan de ska grillas och tag upp ur marinaden så att de runnit av en stund.



Quinoasallad med salsa
Koka quinoa enl.  förpackningens anvisning.
Blanda salsa under tiden.
Salsa 4 portioner:
6 tomater
3 salladslökar
1 lime eller citron, saft av
2 klyftor vitlök, rivna
1 kruka koriander eller annan favorit-örtkrydda
2 msk olivolja
1/2- 1 finhackad chilifrukt, gärna jalapeno
Salt och peppar

Blanda salsan i en skål. När quinoan är färdig, låt den svalna något och toppa sedan med salsan och servera till kycklingen.

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *