Bästa burgaren lagar du själv!

Lika goda burgare hemma som på bästa krogen! Lagom rökig smak med rökarom i färsen – smakar utsökt med goda tillbehör! Du kanske väljer en tjock skiva lagrad gruyere, finstrimlad silverlök och hemlagade såser om du får välja?

Saftiga hamburgare
6 portioner
Ingredienser 6 burgare:
1,2 kg nötfärs, ev. högrevsfärs
1 liten gul lök, riven
½ msk rökarom
1 msk salt
peppar
1 ägg

Gör så här:
Blanda färsen med riven lök, rökarom, salt, peppar och ägg. Blanda noggrannt. Ställ gärna i kylen någon timme eller forma burgare direkt.

Grilla över god värme på grillen eller i grillpannan. Vänd under tiden så de får fin yta och blir genomstekta.
Servera med olika såser, sallader och bröd för den som önskar.

Gurkmajonnäs
ca 200 g inlagd gurka
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
salt och peppar
Gör så här:
Mixa de små gurkorna i mixer till en grov massa. Låt ev. rinna av i sil en stund.
Blanda med majonnäs och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Låt gärna stå och mogna i kylen en stund.

Rosa sambalsås:
1 dl créme fraiche
1 msk sambal oelek
örtsalt

Gör så här:
Vispa créme fraichen och sambal oelek med elvisp för en fastare sås. Smaka av med salt. Förvara svalt till servering.

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *