Citron-och parmesanköttbullar

Goda köttbullar med fin sälta av oliver och parmesan. Använd valfri färs av lamm, blandfärs, nöt eller kyckling.

Citron-och parmesanköttbullar
Ingredienser 6 portioner:
1 kg valfri färs
0,5 dl fibrex, glutenfritt
1 dl citronsaft
1 citron, rivet skal av
½ dl svarta oliver, finhackade
2 ägg
2 klyftor vitlök, rivna
1 msk färsk, finhackad rosmarin
2 tsk salt och 1 krm svartpeppar
ca 2 msk smör till stekning

Gör så här:
Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda fibrex med citronsaft så det får svälla något. Skala och riv vitlöken ner i färsen. Blanda ner resten av ingredienser till en smidig smet. Krydda med salt och peppar. Tänk på att både ost och oliver är salt, så smaka av med lagom salt.

Forma till köttbullar. Stek dem i omgångar i smör så de får fin färg runtom. Stek inte för många samtidigt – då blir stekpannan nerkyld. Efterstek sedan till genomstekta under lock på svag värme.

Servera som plock eller till nykokt pasta med tomatsås till.

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *