Viltkebab med syrad kål och tahinidressing

Supergod snabbmat! En lättlagad och lättgillad middag med goda tillbehör för alla åldrar.



Ingredienser 4 portioner:
2 paket fryst vilt-, älg- eller renskav (à 240 g)
2 msk rapsolja eller smör
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tahini:
1 dl tahini
1 dl vatten
½ dl citronsaft
1 klyfta vitlök, pressad
ev. ½ tsk spiskummin
salt och peppar

Snabbsyrad kål:
400 g vitkål
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:
Kidney bönor eller kikärter
Matlagningsyoghurt

Tahinidressing:
Vispa ihop tahini och vatten, späd med citronsaft. Rör ner vitlök och ev andra kryddor och smaka av med salt och peppar.

Syrad kål: strimla kålen tunt, gärna i matberedare. Häll över vinäger och tillsätt socker, salt och peppar. Krama kålen mjuk med händerna.

Stek skaven i olja i en stekpanna ca 5 min. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Lägg värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Bjud på bönor och matlagningsyoghurt till.

 

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *