Blomkål i kokosbuljong

En soppa eller ett tillbehör med finfin sky som smakar milt av kokos. Blomkålen smakar underbart och framhävs av den milda kokossmaken. Självklart kan fler grönsaker blandas ner för den som önskar.

Blomkål i mild kokosbuljong
Ingredienser 4 portioner:
1 kg blomkål – ett huvud
smör
salt och peppar
ca 1 msk buljong eller fond
2 dl kokosmjölk
3 dl vatten

Gör så här:
Skölj och dela blomkålen i 2 delar. Skiva den i ca 0,5 cm skivor. Stek skivorna i smör i omgångar, salt och peppra.  Skivorna ska bli lätt brynta. När all blomkål är stekt – lägg dem i stekpannan och strö över buljong, häll på kokosmjölk och vatten. Låt puttra i ca 5-10 minuter så de mjuknar något.
Njut som soppa med ex. lite stekt kycklingfilé i bitar på toppen.

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *