Dragonsås

Lite äppelmos i såsen ger någon sötma och fin balans till vinägern.
Såsen passar till kyckling och fisk.

Dragonsås

Ingredienser 6 portioner:
1 msk smör
2 schalottenlökar, finhackade
1 klyfta vitlök, finhackad
1 msk fransk senap
0,5 dl äppelmos
1 msk vinäger, gärna dragon
3 dl vispgrädde, ev. laktosfri
1-2 dl vatten
1 dl hackad färsk dragon
1-2 tärningar hönsbuljong eller fond
ca 1 msk maizena att reda med, blanda ut med lite vatten
salt och peppar

Gör så här:
Bryn lök och vitlök i smör. Sänk värmen något och blanda ner fransk senap, äppelmos och vinäger. Späd med grädde och vatten och tillsätt buljong. Låt såsen koka ca 10 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Blanda ut maizena i lite vatten och rör ner den i såsen. Koka såsen kort och späd om den blir för tjock. Blanda ner färsk dragon och servera.
.

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *