Knäckig plommonkaka

Ett gott sätt att äta plommon på – i en kaka! Färgen på plommonen….Servera med glass, vispgrädde eller vaniljsås.

Plommon kan vara så syrliga men blir lagom söta under en knäckig smet med sirap. Justera sockermängden över bären om du vill behålla lite högre syra.

Knäckig plommonpaj
Ingredienser:
150 g smör, laktosfritt eller vanligt
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde, laktosfri eller vanlig
3 dl havregryn
1,5 dl rismjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk flingsalt

500 g plommon, urkärnade
1 dl socker
2 msk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C.
Kärna ur och dela plommon och lägg i en ugnsfast form. Strö över socker och potatismjöl och blanda om.
Smält smör och blanda ner socker, sirap och grädde. Rör ner resterande ingredienser. Bred smeten över kakan och grädda ca 20-25 minuter tills gyllene.

Kommentar: Laktos-och glutenfri.

 

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *