Tomatsoppa med purjolök och dill

Friskare, smalare och lättare – inspiration från Gun Skoogh.

En god soppa med mycket smak av dill. Komplettera med bröd och ost eller kanske en sallad till.

Tomatsoppa med dill och purjolök

3-4 portioner
Ingredienser:
1 purjolök
1 tetra passerade tomater a´400 g
8 dl vatten
ca 2 msk buljongpulver eller 1-2 tärningar
salt & peppar
1 dl hackad dill, gärna färsk

Gör så här:
Skölj och skiva purjolök. Koka upp purjolöken med tomat och vatten. Sänk värmen och koka ca 5 minuter. Blanda ner buljong och smaka av med salt och peppar. Blanda ner dillen precis innan servering. Toppa gärna med olivolja vid servering.

Smaklig måltid!

 

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *