Baconlindad torskrygg med örtsmör

Smöret till fisken blir pricken över i!
Färsk persilja som hackas och blandas ihop till ett mjukt smör som får smälta ner över grillad fisk och potatis.
Börja med smöret.

Persiljesmör till grillad fisk

Ingredienser:
50 g smör, ev. laktosfritt
0,5 dl olivolja
1 dl hackad persilja
2 klyftor vitlök
0,5 dl kapris
salt

Gör så här:
Blanda allt utom kapris och salt och mixa samman i en mixer. Smaka av med salt och rör ner grovhackad kapris.Lägg upp i en skål och ställ i kylen en stund innan servering eller gör smöret dagen innan.

Baconlindad torskrygg

Ingredienser 4 portioner:
4 bitar torskryggfilé
1 paket bacon
salt och peppar

Gör så här:
Torka av fisken och lägg på en skärbräda. Salta och peppra. Linda bacon runt fisken och grilla bitarna på hög värme på galler eller folieark. Fisken ska bli vit och ogenomskinlig. Bjud på potatis, smör och ev. broccoli till.

 

Tagged: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *