Hoummus

En krämig röra att servera till måltiden som en av såserna vid grillen – gärna libanesiskt, eller som pålägg på bröd. Perfekt till en veggieburgare med extra smak och mättnad som resultat.

Hoummus
Ingredienser:
4 dl kikärter
3 vitlöksklyftor
0,75 dl Tahina, sesampasta
1,5- 2 tsk Spiskummin
1 lite bit rökt chilipeppar, ex. Chipotle
salt
citronsaft, av 1 citron
späd med ca 1,5 dl vatten alt. spad från kokningen av kikärterna

Gör så här:
Lägg kikärter i blöt minst 8 timmar eller över natten. Koka enl. beskrivning på påsen. Alt använder du färdigkokta kikärter.
Lägg kikärter, vitlök, tahina, spiskummin och chili i mixer. Kör till en så slät puré som möjligt. Späd med citronsaft och vatten eftersom så blir det lättare att mixa.
Salta och smaka av med mer citronsaft och kryddor om du önskar, mixa så purén blir slät.
Låt röran mogna i kylen några timmar eller till nästa dag. Håller ca 5 dagar i kylen. Garnera med olivolja och paprikapulver vid servering.

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *