Indiska såser

Frisk och god med lockande färg av mynta och smak av ingefära

Myntasås
Ingredienser 2 ½ dl:
1 dl myntablad – 1 kruka
1 tsk finriven ingefära
½ tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
½ dl matolja
2 dl mild yoghurt
1 tsk flytande honung
salt & peppar

Gör så här:
Mixa myntabladen, ingefära, gurkmeja, chilipeppar och matolja med stavmixer.
Rör ner yoghurt och flytande honung. Smaka av med salt och peppar.

Raita – svalkande yoghurtsås 
Ingredienser 4½ dl:
1 tomat
¼ gurka
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk socker
3 dl mild yoghurt
Salt & peppar

Gör så här:
Dela, kärna ur och finhacka tomaten och gurka. Blanda med spiskummin, koriander och yoghurt. Smaka av med socker, salt och peppar.

 

 

Källa: Karim Rezaul

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *