Paprikaröra

En paprikasås eller röra som kan bredas på bröd eller ersätta såsen till måltiden. Den påminner om ajvar relish.

Paprikaröra med grillad paprika
Ingredienser till 2 dl:
1 grillad paprika
ev. en grillad chilifrukt för mer styrka i smaken
1 dl pumpafrön, blötlagda
salt
2 msk olivolja
Gör så här:
Blötlägg pumpafrön under några timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 200⁰ C. Dela paprikan och ta ur kärnhuset. Lägg den med skinnsidan uppåt på bakplåtspapper i en form. Pensla paprikan med olja. Grilla paprikan i ugnen ca 30 minuter. Tag ut formen ur ugnen. Låt den svalna något innan du plastar formen för att skalet ska lossna när du skalar paprikan. Skala paprikan, häll av vattnet från pumpafröna. Blanda allt i en mixerskål. Mixa slätt med stavmixer eller i matbredare.

Servera som dip till gott bröd och grönsaker eller som en av flera rätter på buffé. Kan med fördel serveras som sås till grillat eller på en sallad.

Tagged: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *