Krämig och het kycklinggryta

En mycket enkel och god vardagsrätt till hela familjen. Fräscht och gott med mycket paprika.
Tag lite mindre sambal oelek för mindre hetta.

Krämig och het kycklinggryta
Ingredienser 4 portioner:

4 kycklingfiléer, strimlade
1 msk olja eller smör
4 röda paprikor, tärnade
1 st purjolök, skivad
1 tsk sambal oelek
4 msk mango chutney
3 dl Oatley imat eller crème fraiche
1 tärning eller sked hönsbuljong

Gör så här:
Bryn kycklingen i stekpanna, salta och peppra.
Tag upp dem och stek paprika och purjolök under omrörning lite hastigt. Blanda ner resten av ingredienserna och späd ev. med lite vatten. Låt grytan sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och grönsallad.

Kommentar: Oatley imat innehåller 13% fett och är naturligt laktosfri. Perfekt om man vill dra ner på fettmängden men ändå ha en krämig konsistens.

 

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *