Kryddsmör

Oj vad gott! och många tillfällen att använda det till…
Så enkelt och så gott.

Rostat kryddsmör

250 g smör, saltat
1 msk hel kummin
1 msk anisfrö
1 msk fänkålsfrö

Gör så här:
Rosta kryddorna i en torr stekpanna på medelvärme. När kryddorna börjar dofta i stekpannan är de strax klara. Låt dem svalna och vispa sedan upp smöret med kryddorna.
Smaka av med havssalt och nymald svartpeppar.

Servera till kokt potatis, kokta grönsaker – till grillat av alla slag.

Kommentar:
Mjölkfett innehåller omkring 400 olika fettsyror varav flera är unika för just mjölkfett. Inget annat fett ger så knapriga småkakor med toner av kola och nötighet. Bröd och bullar får ett extra volymlyft när de bakas på rumstempererat osmält smör.

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *