Krustader med Västerbottensost och löjrom

Salta, goda och fylliga små godbitar. Festa till och laga goda tilltugg eller bjud på dem som förrätt.

Ingredienser till ca 15 små krustader:
minst 15 små krustader
1 msk smör
100 g västerbottensost
1 dl crème fraiche
lite cayennepeppar
Garnering: ca 0,5 dl löjrom
ev. dill eller gräslök
Gör så här:
Smält smöret och pensla krustaderna insidan. Ställ dem upp och ner på en tallrik i kylen.
Grovriv osten och smält den med crème fraiche på svag värme i kastrull under omrörning. Krydda med cayennepeppar. Tag ut formarna och ställden gärna på en bit bakplåtspapper på en tallrik. Fyll formarna med ostkrämen och ställ dem åter i kylen, minst 2 timmar för att stelna. Tag ut innan servering och garnerna med löjrom och ev. något grönt.

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *