Ugnsbakade rotfrukter

Sött, salt och lagom syra. Ett tillbehör som passar särskilt bra höst-och vintertid.

Ugnsbakad selleri och palsternacka med äpple och honungsdressing

Ingredienser 4 portioner:
ca 300 g rotselleri
ca 400 g palsternacka
2 stora äpplen
2 msk olivolja
salt och peppar
Dressing:
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
1 shalottenlök
1 dl skivad bladpersilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C.
Skala och skär selleri och palsternacka i lika, lite större bitar.
Lägg dem i en skål och häll över olja. Skaka om skålen så olja fördelar sig.
Häll ut grönsakerna på bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Baka i ugnen ca 30 minuter.
Finhacka shalottenlöken. Värm honung i en kastrull. Tillsätt vinäger, olja, salt och peppar. Rör ner löken.
Skär äpplena i klyftor. Tag ut plåten och fördela äpplena över grönsakerna. Baka 5 minuter till.
Ta ut och häll grönsakerna i en form. Häll dressingen över grönsakerna och garnera med persiljan i riklig mängd.

Smakar jättegott till kycklingrätter med fransk senap men även färsbiffar med kryddpeppar.

 

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *