Salladsdressing

Salladsdressing med inspiration från boken Hälsokost av Gun Skoog. Välj goda och bra råvaror för att den skall vara så hälsosam som möjligt.                                                                      
Smakar bra i 3-4 dagar efter tillagning vid förvaring i kylen.

Salladsdressing
Ingredienser till 2 dl:
1 msk äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad Kung Markatta eller Molkosan
1 msk citronsaft, färskpressad
1 tsk Tamarisoja
1,25 dl rapsolja, gärna kallpressad
0,5 dl dill, hackad
0,5 dl persilja, finhackad
5 cm purjolök, finstrimlad
2 shalottenlökar, finhackade
Gör så här:
Finhacka och strimla örter och lök. Vispa ihop alla andra ingredienser, eller mixa med stavmixer. Rör ner lök- och örthacket.
Dressingen passar till alla sallader.

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *