Grillad lammfilé

Grillat är godast på sommaren. Prova marinera lammfilén med kaffe och chili och bjud på potatispaket med chèvre till.                                            
Marinerad lammfilé till 4 personer:
600-800g lammfilé
Salt och peppar
Marinad:
1 dl kaffe
2 dl rött vin
4 klyftor vitlök
½ rökt chili, ex.ancho
½ dl rosmarin, finhackad
2 msk soya
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Lägg lammfiléerna. Låt marinera någon timme eller flera i kylen. Tag fram minst 1 timme innan grillning.

Bjud på blandad sallad med en god dressing till.

Dressing till salladen:
Apelsinsaft av 1 apelsin, ca 1 dl
0,5 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
Örtsalt och peppar
Blanda allt i en burk. Sätt på lock och skaka till en homogen dressing.

Gör så här:
Tag fram lammfilén och låt dem temperera sig.
Dra igång grillen och vänta tills glöden är perfekt.
Gör potatispaket, sallad och dressing under tiden.
Låt köttet vila på ett fat under folie innan servering.

Smaklig måltid!

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *