Tabbouleh

En fräsch och somrig sallad som passar på buffé eller som tillbehör en grillkväll. Lågt GI med en massa grönsaker, citron och bulgur som naturligt har bra GI-värde. Kombinera salladen med kokta bönor och lite grönsallad så har du en helt vegetarisk rätt med många fina smaker.

INGREDIENSER
4 portioner
2,5 dl bulgur (råris om du inte tål gluten)
1 röd lök
2 dl färsk slätbladig persilja
1 dl färsk mynta
5 cm gurka
3 tomater
1/2 chilifrukt, skivad
2 dl färskpressad citronjuice
0,5 dl olivolja
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR
1. Koka bulgur i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna under lock.
2. Hacka grönsakerna fint och blanda samtliga ingredienser. Persiljan skall vara mycket finhackad, använd mixer om du har.
3. Smaksätt med salt och nymalen peppar.
Mängden mynta, persilja och citronjuice kan du anpassa efter din egen smak.

KOMMENTARER:
300 KCAL PER PORTION
E% 9 procent protein, 41 procent fett, 50 procent kolhydrater

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *